Enric I. Canela

Avui hem tingut un altre dia en el que la “democràcia” ha triomfat a la universitat. S’ha ajuntat un conjunt de gent per impedir la realització dels actes acadèmics.

Havíem de celebrar un consell de govern, no ha pogut ser, ja ens hem acostumat a les bretolades. Estava previst aprovar la creació de la nova Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, que suposarà la fusió d’Infermeria amb Medicina i Odontologia. A una part dels col·lectius d’Infermeria no els agradava. No ho hem debatut ni votat. Estic segur que a molts companys d’Infermeria, fins i tot els que estan en contra del projecte, s’han sentit incòmodes per la violació de les normes de convivència i de la nostra llibertat de reunió. Una part dels concentrats no havien vist la universitat més que en fotografia.

El rectorat ha dit:

Avui, 10 de desembre de 2015, un grup de cinquanta persones en edat estudiantil han impedit, a primera hora del matí, l’accés a l’Edifici Històric, fet que ha obligat a suspendre la sessió ordinària del Consell de Govern. Els concentrats també han obstaculitzat l’entrada dels treballadors als seus llocs de feina.

A la Universitat de Barcelona tots els posicionaments són legítims sempre que s’expressin de manera respectuosa i pacífica. Per tant, els fets esdevinguts no són acceptables perquè alteren el normal funcionament de la institució i posposen la presa de decisions d’aspectes cabdals per a la Universitat, com és l’aprovació dels pressupostos de la Universitat de Barcelona de l’any 2016, la creació de la nova Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, el nou reglament d’interins i altres temes de rellevància acadèmica i de recerca.

No disposar de pressupostos impedeix obrir les convocatòries de concurs de professorat i de personal d’administració i serveis. Per tal d’evitar la paralització en la presa de decisions, es convocarà en els pròxims dies una nova sessió del Consell de Govern.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació