Enric I. Canela

El dijous dels 47.183 alumnes de la Universitat de Barcelona, tant de grau com de màster oficial, que estaven convocats a participar en la consulta sobre el nou model d’ordenació acadèmica dels ensenyaments de la Universitat de Barcelona, conegut popularment com a 3+2, no va aconseguir arribar a un 17% de participació.

Les preguntes foren:

  1. Estàs a favor que no s’apliqui la nova ordenació dels ensenyaments (coneguda popularment com a 3+2) fins que s’obri un procés de debat i participació? (resultats de grau)
  2. Creus que és factible, per l’estudiantat, afrontar el canvi de model del sistema d’ensenyament universitari tenint en compte l’actual cost dels graus i màsters i el sistema de beques? (resultats de grau)
  3. Seguint criteris exclusivament acadèmics, creus que el grau que curses, o que has cursat, s’hauria d’impartir en tres anys? (resultats de grau)

Com era evident abans de començar, els estudiants, conservadors sempre, van votar contra qualsevol modificació.

Per obtenir una informació més detallada sobre els resultats, podeu consultar aquest enllaç.

A la UAB també van votar, els resultats més o menys els mateixos.

Evidentment també, quan es facin els debats i es plantegin nous models, tot es tindrà en compte, però el que es faci ho decidiran altres. El temps dirà, però jo auguro que en un parell d’anys tindrem algun grau de tres anys. Com és natural, hi ha graus que haurien de ser de tres anys i altres no. Ja ho discutirem un altre dia.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació