Catalunya no fa prou en R+D


Enric I. Canela

Ahir L’Econòmic publicava el meu article de cada quatre setmanes: La inversió estrangera en R+D.

Acabava l’article tot dient: Catalunya és una regió atractiva a Europa per a la realització de projectes tecnològics d’inversió empresarial. Les raons cal buscar-les en una bona estructura de recerca, recordem la bona posició de les universitats i centres de recerca, la bona formació del capital humà, les bones condicions de vida… Tanmateix, no han existit mai a Catalunya les condicions per tal que els resultats de la recerca es puguin consolidar en innovació. Així com l’administració catalana va ser capaç d’accions positives que han ajudat a crear un bon sistema de recerca, en cap moment no es van crear les condicions per afavorir la innovació. De fet no hi ha hagut cap política de continuïtat, res que fes possible una col·laboració imprescindible entre la recerca i les empreses, especialment les petites i mitjanes, base de l’estructura productiva de Catalunya. L’esperança és que el govern, el que vingui, faci seu el programa proposat a l’Agenda per a la innovació i la competitivitat de Catalunya 2015-2020. No perdem una altra oportunitat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació