Enric I. Canela

Fa uns dies llegia que Josep Dalmau, professor del Departament de Medicina de la UB, ha estat escollit nou membre de l’Acadèmia Nacional de Medicina (NAM) dels Estats Units, un dels més alts reconeixements en els camps de la salut, la ciència i la medicina que s’atorga a aquells professionals que han demostrat un nivell excel·lent i gran compromís amb la seva tasca.

Josep Dalmau és un referent internacional en l’estudi de la neurologia i la psiquiatria. És investigador ICREA a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), on lidera el Grup de Patogènesis de Malalties Neuronals Autoimmunitàries. També és professor de Neurologia a la Universitat de Pennsilvània i investigador associat de l’Institut Nacional de Salut (NIH) dels Estats Units. 

En els darrers 7 anys ha identificat un total de 8 malalties autoimmunes del cervell.Els estudis del seu grup es centren en un tipus de malalties relacionades amb l’autoimmunitat, el càncer i les proteïnes sinàptiques. En ells s’han descrit noves síndromes, els mecanismes immunològics associats, s’han identificat els antígens sinàptics,i generat tests diagnòstics, alguns dels quals són utilitzats arreu del món.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació