Enric I. Canela

Juan Manuel del Valle Pascual, funcionari i advocat, escrivia fa uns dies a Expansión un article en el que es destaca: La universitat espanyola ja no és ni ha de ser administració pública (veure Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic). Jo ja ho havia comentat a Canvi de règim jurídic de les universitats públiques.

Aquest és un fet molt important de cara al futur immediat de la universitat i, al meu parer, no se li ha prestat prou atenció a les universitats.

Diu l’articulista: La universitat, la pública, no ha de ser administració i ha de ser servei públic, que és cosa diferent. Ha de formar ciutadans, que tant a ells mateixos com al sistema els resulta imprescindible. No em puc estendre aquí a la llarga marxa del seu itinerari, perquè jurídicament és cosa complexa.

L’article destil·la un sentiment contrari a moltes coses de la universitat. Suposo que és lògic ateses les circumstàncies vitals per les que ha passat del Valle Pascual

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació