- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Hi ha gent que fa coses fantàstiques amb els MOOC

Enric I. Canela

Ahir vaig escriure Què farem amb els MOOC a casa nostra? [2]. M’ha sorprès el munt de comentaris que he tingut al Twitter. Comentaris molt engrescadors i que mostren que hi ha ganes.

M’ha agradat conèixer la feina de Gemma Pellissa. Ella és la creadora i responsable del MOOC Magic in the Middle Ages [3] de la Universitat de Barcelona. Aquest MOOC s’ofereix a Coursera, Actualment, s’està adaptant el curs al format ‘on demand’ per oferir-ne una segona edició; la primera va comptar amb 20.495 estudiants inscrits. Això ho llegeixo al seu perfil a Linkedin [4]. Felicitats.

Tot el que ella explica al Twitter m’agrada, m’agrada llegir-ho i saber-ho. També conec ara Diari d’un MOOC [5]. També An Unconventional MOOC as a Solution for Short Budgets and Young Researchers in Europe [6].

L’experiència que presenten, ells i col·laboradors, em sembla fantàstica. Costos molt baixos gràcies al voluntarisme jove. Segueixo pensant que cal alguna cosa més. Fer formació, més o menys, reglada amb seguiment i avaluació d’aprenentatges és car. Caldria plantejar com aquestes experiències poden anar més enllà. Dels 20.495 estudiants inscrits, quants inscrits van completar el curs?, quants es van avaluar?

Crec en la formació MOOC però finançada.