Enric I. Canela

Josep Joan Moreso escriu al bloc Studia XXI l’article Atraer el talento: el programa ICREA.

Diu Moreso: La meva proposta consisteix a estendre aquest instrument d’atracció de talent. Podria fer-se mitjançant un conveni entre l’Administració Central i les comunitats autònomes per cofinançar un model comú d’atracció de talent. Si poc més de vint milions d’euros han ofert aquest resultat a Catalunya, un programa per a deu anys que s’estabilitzés al final del recorregut al voltant dels cent milions d’euros tindria el mateix efecte per a Espanya. No es tracta d’una quantitat inusitada. Al govern d’Espanya li representaria, al final del procés i depenent del finançament (m’atreveixo a suggerir que el govern assumeixi la major part en les circumstàncies actuals d’estretors de tots, alguna cosa com el 70% l’Administració central i el 30% les comunitats autònomes), un màxim de setanta milions d’euros, una quantitat plenament assumible, per exemple, entre la Secretaria General d’Universitats i la Secretaria d’Estat de Recerca i Innovació, que representa només una mica més del 2% del seu pressupost actual.

Diu més coses, però ja les llegireu. Encertat Moreso.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació