Enric I. Canela

Llegia al Web de la Universitat de Barcelona que la Medalla de la Reial Societat Espanyola de Física ha recaigut en Javier Tejada Palacios, catedràtic de Física de l’Estat Sòlid de la Universitat de Barcelona, «pels seus descobriments essencials en l’àrea del magnetisme quàntic, que han impactat els fonaments del coneixement bàsic de les propietats magnètiques de la matèria».

Els Premis de Física, convocats per la Reial Societat Espanyola de Física i la Fundació BBVA seleccionen cada any les fites més rellevants de la recerca en física que es fa a Espanya. Està dotada amb 15.000 euros i premia la tasca investigadora del candidat, la seva trajectòria científica i la seva col·laboració amb la Reial Societat Espanyola de Física.

Javier Tejada (Castejón, Navarra, 1948) és catedràtic de Física de l’Estat Sòlid a la Universitat de Barcelona. Es va llicenciar en Ciències Físiques el 1970, i va obtenir el doctorat el 1975. Va dur a terme la recerca de la seva tesi a la Universitat de Munic, en col·laboració amb diversos premis Nobel. En tornar d’Alemanya, va crear a la Universitat de Barcelona un laboratori de magnetisme, que des de fa dues dècades s’ha convertit en un referent mundial en magnetisme quàntic.

Felicitats a l’amic i company, també bon escriptor i divulgador. Fa uns anys escrivia Un nou llibre de divulgació científica de Javier Tejada. Em va agradar molt.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació