Enric I. Canela

Llegia una entrevista que li han fet a José Ramón Seoane, el director dels Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona. L’entrevista li fan al diari El Correo Gallego, ell és gallec, i les preguntes tenen a veure amb el desenvolupament nacional de Galícia.

El que diu m’agrada, penso que tenim a la Universitat de Barcelona una persona amb visió estratègica, perspectiva, que coneix bé el territori on ens ehem de moure i amb capacitat de cercar oportunitats.

Una pregunta, significativa. Pregunten

Però és possible seguir avançant en la R + D universitària en temps de retallades?

Contesta:

Sí, sí que és possible. No s’abandonarà la ciència perquè les idees no estan en crisi. A la universitat l’única crisi que l’afecta és la de les idees, i el no tenir moltes vegades una gestió planificada en el temps, fent inversions que no responen a l’interès general de la institució sinó a determinats “líders”. Aquests “gurus” de la ciència confonen a més als responsables polítics en la presa de decisions, arribant a realitzar-se projectes d’elevat cost i sense viabilitat. Cal apostar per projectes nous a la frontera del coneixement, ser diferents buscant un nínxol ecològic propi, sense deixar d’apostar per la línies que tens en desenvolupament, i donar suport als investigadors bons, siguin sènior o júnior.

Hi estareu d’acord, no?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació