Enric I. Canela

Divendres vaig rebre un correu electrònic del TERMCAT que m’anunciava la sortida del Butlletí de gener. En ell diu que s’han actualitzat tres diccionaris en línia. Hi he entrat perquè un és d’additius alimentaris i m’interessa el tema per qüestions docents.

Jo no sé si tothom coneix el TERMCAT. El TERMCAT és el centre de terminologia de la llengua catalana, creat el 1985 per la Generalitat de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans. La seva missió garantir el desenvolupament i la integració de la terminologia catalana en els sectors especialitzats i en la societat en general, mitjançant la creació contínua d’eines i de recursos innovadors i de qualitat, en un diàleg permanent amb especialistes i usuaris. Emmarca la seva activitat dins del procés de normalització de la llengua catalana i en un context global determinat per la societat del coneixement, la diversitat i el multilingüisme.

El TERMCAT està fent una feina extraordinària tot i les dificultats amb les que treballa. No sempre al Govern s’és conscient de la necessitat de mantenir la correcció del català i fer-lo útil en tots els camps.

Jo tinc interès en mantenir el llenguatge científic del català al dia i contínuament faig servir aquesta magnífica eina per millorar el meu llenguatge professional.

Us recomano que si no els coneixeu, mireu els diccionaris en línia i feu-los servir.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació