Enric I. Canela

Fa molts anys que defenso la necessitat de combinar les “altres medicines” amb la nostra, més encara algun tan prestigiosa com la xinesa. Fa molts anys que vaig mantenir relacions per tal que “passés alguna cosa”. Tinc algun llibre de medicina xinesa a casa. Ara amb alegria he vist una notícia que m’agrada molt.

Llegia que la Generalitat ha signat un acord amb el govern de Pequín per impulsar la creació d’aquest centre a Catalunya, que esdevindrà de referència a tot Europa. L’acord contempla la creació d’un màster oficial en medicina tradicional xinesa, i l’impuls de noves línies de recerca en aquest àmbit amb la participació de metges de medicina tradicional xinesa i investigadors de l’IDIBAPS. També es posarà en marxa un centre d’intercanvi cultural i un institut d’assistència i suport en el reconeixement i l’ús de les herbes utilitzades en medicina tradicional xinesa a Catalunya.

En primer lloc, el projecte contempla el llançament d’un màster oficial per a metges interessats en aquesta branca, que s’impartirà en col·laboració entre dues universitats catalanes, la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), i la Universitat de Medicina Tradicional Xinesa de Pequín, fet que comportarà l’arribada a Catalunya de nous estudiants a nivell internacional.

L’impuls de la medicina tradicional xinesa en els àmbits de l’ensenyament superior es complementarà amb la creació de noves línies de recerca relacionades amb aquest àmbit, que es duran a terme al centre de recerca IDIBAPS. L’objectiu és aplicar el coneixement científic occidental per validar els principis i aplicacions de la medicina tradicional xinesa. Un nou ecosistema que es completarà amb la creació d’un centre cultural que faci difusió d’aquest tipus de medicina mil·lenària i amb l’obertura d’un institut d’assistència i suport en el reconeixement i l’ús de les herbes utilitzades en medicina tradicional xinesa a Catalunya.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació