Enric I. Canela

Queden uns mesos encara, però l’AQU publica l’editorial “Vint anys”. Comença el text: El 29 d’octubre l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya farà vint anys. Llegiu-lo.

Recordo perfectament aquell moment. Jo aleshores era vicerector d’Economia i Organització a la Universitat de Barcelona i vaig encarregar-me de moltes de les coses de la UB que es relacionaven amb l’AQU.

L’AQU ha fet en aquests anys una gran feina. Els que han tingut cura de la feina han estat, són, uns grans professionals. Els problemes que ha tingut o les critiques que es puguin fer tenen a veure amb dues coses. Les dic per demanar que es corregeixin.

  1. La retallada en el finançament que fan difícil que pugui fer la feina com voldrien els que fan la feina.
  2. L’intervencionisme del Govern. M’agraden els models com el britànic on el Govern no és intervencionisme. Aquest és un vici de la política espanyola. Catalunya la copia en moltes coses.

Passats aquests vint anys i ara que ens adrecem a un nou estat, modifiquem el que podem modificar sense que intervinguin els advocats de l’estat de Soraya Sáenz de Santamaria o el Tribunal Constitucional. Això que he comentat es pot fer si hi ha voluntat política i sentit democràtic.

Acabo felicitant a tots els que he conegut en aquesta llarga etapa. Podria citar moltes persones però n’hi ha una, ja jubilada, que no esmenta l’editorial, a la que tinc especial estima i que va ser motor prudent de molt del que avui tenim. Em refereixo a Joan Bravo. Un gran professional, una excel·lent persona i un amic en el que confiar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació