Enric I. Canela

Llegia que 2.322 docents del Magisteri Fiscal de la República d’Equador han aconseguit les seves mestratges en educació, després de culminar els seus estudis la Universitat de Barcelona, la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat Nacional d’Educació a Distància. A l’acte va intervenir el rector de la Universitat Complutense de Madrid, Carlos Andrade.

Aquest resultat és part del conveni que va signar el Ministeri d’Educació amb aquests centres d’estudi superior per a la formació dels professors amb títols de quart nivell en 2014. Aquestes universitats han dirigit aquest procés per millorar la qualitat de l’educació pública mitjançant la capacitació de 809 docents de Quito, 952 de Guayaquil i 561 de conca. Les especialitzacions que comporten els Mestratges són bàsicament: Matemàtiques, Física i Química, Geografia, Llengua, Educació Infantil i Orientació Educativa.

La notícia diu quatre universitats i hi afegeix “Universidad.es”, però això es una fundació de promoció de les universitats de l’Estat espanyol al món. De fet, el 23 d’abril de 2014, en el mateix acte de la Investidura Doctor Honoris Causa per la Universitat de Barcelona del president de la República de l’Equador, Rafael Correa Delgado, va tenir lloc a Barcelona la signatura del conveni entre el ministre d’Educació d’Equador, Universidad.es, la Universitat Autònoma de Madrid, la Universitat de Barcelona, la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED). L’altre universitat és l’Autònoma de Madrid, però la notícia no l’esmenta. Segurament és una errada.

Ara em toca dir que la Universitat de Barcelona, la primera de l’Estat, havia estat “oblidada” inicialment. Gràcies a una àgil maniobra es va poder solucionar. El rector, Dídac Ramírez va estar amatent. Cal felicitar al professor Joaquim Prats que les coses hagin anat tan bé. Ha estat l’ànima. Jo no en sé més, però ell ens ho podria explicar amb detall.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació