Enric I. Canela

Llegia que la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport de la Generalitat valenciana crearà a partir del proper curs 2016-2017 una beca salari de fins a 600 euros mensuals destinada a famílies que no poden afrontar les despeses dels estudis universitaris per raons econòmiques. L’objectiu de l’ajuda és acabar amb la bretxa social i que ningú es quedi sense accedir a l’educació superior per falta de recursos.

Aquest paquet d’ajudes suposarà augmentar la dotació a beques universitàries en un 40 per cent respecte al curs anterior, fins arribar als 23 milions (un increment de 6,5 milions més). En total, s’inclouen vuit modalitats, quatre d’elles noves -beques-salari; formació en idiomes; formació a distància i no-abandonament- i es consoliden i reforcen altres quatre ajudes preexistents.

El programa està dotat amb 5 milions d’euros i es calcula que podrà beneficiar a més d’un miler d’estudiants. És una iniciativa pionera a l’Estat espanyol, a la qual es podrà optar amb un llindar de renda de fins a 18.000 euros per a una família de quatre membres i una nota mínima, tant per accedir a l’ajuda com per renovar-la, d’un 5.

Ignoro el model global, però al País Valencia tenen la universitat més barata i ara aquestes ajudes.

Bé pel govern valencià.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació