Enric I. Canela

Una satisfacció poder reproduir, a partir del Web de la Universitat de Barcelona, la notícia que Narcís Prat, catedràtic d’Ecologia de la Universitat de Barcelona, ha estat guardonat amb la III Distinció de la UB a les millors activitats de divulgació científica i humanística. Aquest reconeixement, impulsat pel Consell Social i el Claustre de Doctors de la Universitat de Barcelona, té com a objectiu fomentar la difusió de l’activitat científica i el coneixement al conjunt de la societat. El guardó es lliurarà el dimecres 2 de març al Paranimf de la Universitat en un acte amb el rector, Dídac Ramírez, i el president del Consell Social, Salvador Alemany, i en el qual també intervindrà Àngel Simón, president executiu del Grup Agbar.

L’acta del jurat, del que jo formava part, destaca les tasques de divulgació de la ciència del professor Prat, fonamentalment en l’àmbit de l’ecologia, i la seva participació en diversos òrgans d’assessorament públic sobre la qüestió. A l’hora de concedir-li el premi s’ha valorat, «especialment, la intensa activitat de divulgació i participació en els mitjans de comunicació, per aportar el coneixement i criteri científic en el debat públic sobre qüestions amb un alt impacte social, com la gestió de l’aigua i la preservació mediambiental en el seu conjunt».

Vaig tenir l’oportunitat de compartir algunes tasques de gestió universitària, ja fa un munt d’anys, a la divisió de Ciències Experimentals i Matemàtiques. Un magnífic divulgador i professor, però encara millor persona Narcís Prat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació