Enric I. Canela

Torno amb les beques de Formació d’Investigadors que atorga la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya, beques pre-doctorals. Ahir escrivia Com s’han distribuït les FI a Catalunya. Rebia un comentari d’un company de la UB, distingit investigador, que em deia: Sembla que la UB ha absorbit tota la retallada de FIs des que començà la crisi. Algú no ens estima, per què?

La resposta a la primera part del cometari és que no, perquè no hi ha hagut retallada. L’any 1997 es van atorgar 207 beques FI, l’any 2014 foren 233. Un augment de 26 ajuts, cosa que tenint en compte la crisi no està malament.

La segona part, relativa a coses de l’amor, no la contestaré, són coses subjectives. Només diré que aquesta assignació no obeeixen a cap indicador ni objectiu ni públic. Els tinc tots.

La Universitat de Barcelona va rebre l’any 1997 un total de 63 ajuts, l’any 2014 foren 44. Una disminució que no veig justificada.

La gràfica mostra un resum percentual. Recordo que les dades provenen del Blog de l’Observatori de la Recerca (OR-IEC). L’article Anàlisi de les beques i ajuts de formació de personal investigador (1997-2014). Podria haver-me equivocat en agafar la informació, espero que no.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació