Enric I. Canela

Llegia que Dídac Ramírez, rector de la Universitat de Barcelona, es va reunir el divendres 26 de febrer amb el rector de la Universitat Tècnica de Berlín (TU Berlin), Christian Thomsen. El rector va viatjar acompanyat pel director del Programa de Diplomàcia Pública de la Universitat de Barcelona, Ramon Torrent, i pel director de projectes Nicolás Patrici. La visita del rector s’emmarca dins del memoràndum d’entesa signat entre les dues institucions el mes d’octubre de 2015. Després de repassar-ne l’execució, avaluada com a molt satisfactòria i concretada en la participació conjunta en diferents projectes liderats per una o altra universitat, els dos rectors van signar un nou conveni que amplia i aprofundeix la cooperació ja existent. La trobada va incloure la visita de diferents departaments i centres de recerca de la TU Berlín.

La cooperació en el marc de la Conferència Araboeuropea d’Eduació Superior (AECHE) cobrirà de manera molt específica la temàtica dels refugiats, una àrea en la qual la Universitat de Barcelona i la TU Berlín ja van llançar una iniciativa pionera mitjançant una proposta conjunta adreçada al Consell Executiu de l’Associació Europea d’Universitats (EUA) l’octubre del 2015. Aquesta també és una àrea inclosa dins del programa de cooperació universitats-ciutats que la Universitat de Barcelona i la TU Berlín es proposen desenvolupar conjuntament amb les seves ciutats respectives.

Podeu completar la notícia al Web de la UB.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació