Enric I. Canela

No hi vaig anar perquè em cansant aquests inutilitats i “per ensenyar-me” no em bellugo. Ahir, dilluns, va haver la presentació de l’Agència Estatal de Recerca, nou organisme creat per al finançament, avaluació, execució i seguiment dels fons per a la R + D. Presidia Carmen Vela, Secretària d’Estat de Recerca i Desenvolupament. La Llei de la Ciència de 2011 ja preveia la seva entrada en funcionament en el termini d’un any (el 2012).

Un dels canvis principals que introdueix l’Agència Estatal de Recerca en la ciència espanyola són els contractes de recerca per quatre anys en lloc dels pressupostos anuals actuals, la qual cosa ofereix seguretat a la recerca.

La idea és que la majoria dels països tenen aquest tipus d’agència. Els espanyols diuen : això ens homologa. No, a Espanya és una eina controlada pel govern espanyol, a altres llocs són independents.

Els assistents a l’acte han coincidit a assenyalar que la ciència és una qüestió d’Estat que no hauria de dependre de governs. L’Agència Estatal de Recerca hauria d’entrar en funcionament a principis de 2017, però l’escenari polític podria variar el cronograma. Ara ja s’hauria d’haver constituït el Consell Rector de l’Agència Estatal de Recerca a finals de gener, 60 dies després de la data de publicació del Reial Decret 1067/2015 en el Butlletí Oficial de l’Estat el passat 28 de novembre.

Espanya se salta sempre qualsevol termini.

N’he parlat tantes vegades que em fa mandra repetir-me (veieu Després de nou anys s’aprova la creació de l’Agència Estatal de Recerca).

Una resposta a “Presentació de l’Agència Estatal de Recerca”

  1. […] Que l’Agència Estatal de Recerca és un apèndix del govern espanyol ja ho vaig denunciar a Presentació de l’Agència Estatal de Recerca. […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació