Enric I. Canela

Esperat. Avui s’ha consumat el cavi en l’equip del Govern encarregat d’Universitats i Recerca. El Govern ha nomenat Francesc Subirada, director general de Recerca. El seu currículum diu que va a nàixer a Barcelona l’any 1962. És enginyer químic per l’Institut Químic de Sarrià (IQS) i Màster in Business Administration per la Open University Business School (OUBS, Regne Unit). Des del 1989 fins el 1999 va treballar com a responsable de diverses posicions estratègiques, tècniques i de negocis a IBM. Entre l’any 2000 i el 2004 va ser director associat de l’Institut de Recerca conjunt IBM-UPC. També va ser director del Centre d’Estudis Avançats (CAS) d’IBM a Barcelona. L’any 2005 va contribuir a fundar el Barcelona Supercomputing Center (BSC), un consorci públic del que ha estat director associat des de la seva creació fins a l’actualitat. És membre de diversos consells i juntes a nivell europeu en l’entorn de la recerca i el desenvolupament en tecnologies de la informació i les comunicacions, amb especial incidència en l’estratègia europea de supercomputació. Al llarg de la seva carrera professional ha col·laborat contínuament amb universitats i centres públics i privats de recerca i desenvolupament d’àmbit nacional i internacional.

Francesc Subirada és un excel·lent investigador i gestor i té una qualitat extra, coneix bé els sistemes d’innovació. Felicitats i els èxits que tots desitgem.

Em toca ara agrair al bon jan, excel·lent gestor i millor persona que és Pep Martorell. La seva capacitat de compartir, conèixer, aportar, aprendre, ensenyar, participar, ha estat infinita. No sé que farà ara, però tindrà èxit.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació