Enric I. Canela

Estic segur que sabeu que no sóc militarista. Fa ja molts anys vaig llegir una frase, una sentència o un paràgraf que em va impressionar i d’alguna forma em va fer canviar la meva forma de vida. Diu que si tu no ets capaç de fer una cosa no hauries d’aprofitar-te de què la faci un altre. S’entén que no es refereix a capacitat física. Posaré un exemple. Erts capaç de ser botxí? Ets capaç de matar animals? Si et fa pena veure com maten un conill, no en mengis. Podria citar molts exemples. Sempre es bo, davant d’una determinada opció pensar en això. Segurament és una de les raons per les que sóc bàsicament vegetarià sense ser ni militant ni proselitista.

És bastant comú en els països occidentals tancar els ulls i deixar que els més pobres facin coses que els repugnen als rics mentre es mira a una altra banda. És indigne moralment. Segurament la crisi dels que fugen de Síria i el comportament de la Unió Europea és un altre exemple.

Em pregunto si els catalans que es diuen progressistes (que no ho són) s’oposen a què els cascs blaus facin funcions humanitàries. No sé si tothom està en contra de determinades intervencions militars o se n’alegren. No entro en l’encert i les conseqüències de les intervencions.

Jo no em faria militar ni policia. No m’agrada. No m’agradaria que els meus ho fossin. Està clar que la policia és necessària i encara que no agradi ha d’exercir una certa repressió. Si la policia regalés caramels quan fas una infracció, no funcionaria.

Hem de tenir exercit els catalans? Jo crec que no. És necessari, crec que si. Podem discutir molt sobre la seva necessitat, però crec, potser m’equivoco, que els partits independentistes catalans estan d’acord en no a l’exercit i en l’encàrrec de defensa a altres.

Que pensa sobre això Ada Colau? De moment només sabem que ha decidit fer campanya a favor seu ficant-se amb la presència de l’exercit al Saló de l’Ensenyament. M’agrada veure l’estand? A mi no, però no el prohibiria. Hi ha catalans que volen apuntar-se a l’exercit? No abunden.

Hi ha algunes altres ofertes d’estudi que em molesten més i ningú no diu res. Els militars no enganyen, el que ofereixen estar molt clar. Altres casos no.

Massa hipocresia. No necessàriament ho dic per l’alcaldessa. Pot pensar que no.

Per cert, en el tema no té competències.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació