Enric I. Canela

Llegia un article amb un llarg títol: Las críticas a la pedagogía o el desastre que se está cometiendo en la educación española. L’article és llarg i l’argumentació redundant, però la conclusió senzilla: no es pot deixar l’educació en mans dels que no han entès el comportament humà.

Reprodueixo el final: Finalment, hem posat com a gran objectiu educatiu la felicitat de l’infant, però una tova idea de felicitat, que suposa l’eliminació de tota experiència molesta, inclosa la de complir les obligacions, amb el que hem fomentat la mentalitat del ‘nen tirà’ i la incapacitat per suportar l’esforç o la frustració.

La degradació de la societat és culpa de les absurdes teories que sense esforç i repetició és pot aprendre alguna cosa. Intentar que l’esforç i la repetició produeixi plaer sí, eliminar el que no produeix plaer no. Un model pedagògic així només pot conduir a formar elements asocials.

Trist que cobrin per carregar-se la societat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació