Enric I. Canela

La Conferència de rectors de les universitats espanyoles (CRUE) està en guerra amb l’autonomia. Ara volien que el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport prorrogués un any més els exàmens de selectivitat. El Ministeri, aplicant aquesta llei maldestra i poc democràtica denominada LOMQE, imposa aprovar una revalida per dir que la secundària s’ha acabat bé i deixa que les universitats organitzin com vulguin l’accés. Un model civilitzat que dóna més feina. Un model que defenso, com defenso el model britànic.

El president de la CRUE i rector de la Universitat d’Extremadura va i diu: “La Universitat ofereix al ministeri el que sap fer, que són proves d’accés per garantir als alumnes una seguretat davant aquesta falta de definició”. Fantàstica oferta. Això és tot el que diu que sabem fer? Sort que estic lluny d’ells.

El Ministeri ha dit no. Què hi farem! Destrossats.

A Galícia, el País Valencià i a Catalunya s’ha decidit continuar amb les proves d’accés, com sempre. Per a mi un error, però si més no, no ha calgut demanar la divina protecció ministerial. A més, tenint tota la competència no he vist que es canviïn de manera intel·ligent.

Espero que el proper Govern català elimini aquestes proves i les universitats facin les pròpies o acordin un model flexible. Ja n’he parlat altres cops.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació