Enric I. Canela

Llegia una entrevista amb Maria José Buzón (i 2), investigadora independent del departament de Malalties Infeccioses de l’Institut de Recerca Vall d’Hebron i es dedica a estudiar estratègies per curar, entendre com persisteix el virus i per què els fàrmacs no acaben d’arribar on haurien d’arribar.

Maria José Buzón ha estat escollida, al costat d’altres 14 joves científiques de tot el món, amb una beca internacional L’Oreal-UNESCO For Women in Science 2016, dotada amb 15.000 euros.

M’ha sobtat una resposta. Li pregunten per què hi ha poques dones líders de grups de recerca. Ella respon: Jo crec que les raons són diverses. La conciliació familiar és un dels motius. Has de dedicar moltes hores i coincideix justament amb els anys en què la dona avui en dia es planteja tenir fills. Hi ha molta pressió a la feina. A això se suma que encara se’ns veu com menys capacitades que els homes, menys competents per fer ciències. Són moltes coses les que al final fan que les dones no estiguin liderant grups de recerca.

Jo no crec en absolut que a Catalunya no es veu a les dones menys competents per a les ciències. Jo crec que és al contrari. El que tenen són pitjors condicions vitals per fer la carrera científica.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació