Enric I. Canela

L’altre dia la Universitat de Barcelona es va fer ressò dels darrers resultats de l’University Ranking by Academic Performance s (URAP 2015-2016).

Es tracta d’una classificació elaborada per la Universitat Tècnica de l’Orient Mitjà (METU), a Turquia, que avalua el rendiment de 2.000 universitats de tot el món.

La Universitat de Barcelona es troba en el lloc 49è del món. Millora respecte l’edició anteriors en la que estava en el lloc 52è. Enguany està en el 13è lloc de les universitats europees. L’any passat estava en el 14è.

Després de la UB, les altres universitats més ben situades a tot l’Estat són la Universitat Autònoma de Barcelona (119è lloc) i la Universitat de València, que ocupa la posició 188 en el rànquing internacional.

Aquest rànquing és dels que m’agrada classificar com a objectiu perquè només considera dades. Altres rànquings, subjectius, consideren opinions. De totes formes, el subjectius també són subjectius perquè les ponderacions es poden fer de moltes maneres.

La veritat absoluta, el rànquing “mestre” no existeix. M’ha agradat llegir l’article de Francesc Xavier Grau Vidal, anterior rector de la Universitat Rovira i Virgili. En explica, molt bé, com les universitats es troben classificades en rangs. Sens dubte el sistema universitari català ocupa una posició excel·lent en el conjunt de les universitats europees. Si ens fixem en la Universitat de Barcelona en el conjunt dels rànquings, observem que forma part del conjunt de les bones universitats. Millorable, però molt bona posició en base al pressupost que rep.

Una resposta a “La Universitat de Barcelona destaca en el rànquing URAP 2015-2016”

  1. […] by Academic Performances (URAP 2016-2017). Fa uns mesos publicava els resultats anterior (veure La Universitat de Barcelona destaca en el rànquing URAP 2015-2016). Deia aleshores que la Universitat de Barcelona es trobava en el lloc 49è del món i millorava […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació