Enric I. Canela

Aprofitant que hi ha hagut una vaga espanyola d’estudiants de secundària i alguns d’universitat (uns pocs catalans, seguidors de consignes espanyoles s’hi van apuntar) per protestar pels preus de les matrícules i del 3+2, el diari El País ha tret un article que parla de preus de matrícules. Els preus de les matrícules universitàries de Catalunya són dels més alts d’Europa, sigui grau o màster. Mireu els gràfics, paga la pena.

L’article diu que l’Estat espanyol està a la cu de les beques i ajuts. No desenvoluparé el tema. N’he parlat molt. Caldria la reflexió catalana sobre un model impropi d’un país que aposta per la societat del coneixement. El parlament ja va votar al respecte (Aprovada una moció sobre pressupost universitari i preus de les matrícules). El que va acordar el Parlament el Govern no ho complirà, no pot de cop, manquen diners, però hauria de posar fil a l’agulla i començar per racionalitzar les franges de preus.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació