Enric I. Canela

Francesc Xavier Grau, anterior rector de la Universitat Rovira i Virgili, químic, ha publicat al blog d’Studia XXI quatre articles sobre rànquings

Francesc Xavier Grau ha publicat la monografia “Ránkings, impacto científico y sistemas universitarios“, (veure Rànquings, impacte científic i sistemes universitaris) on s’avalua el paper de la universitat a l’Estat espanyol dins dels principals rànquings del món analitzant les metodologies utilitzades per a l’ordenació.

Haig de dir que l’interès creix conforme vas llegint els diferents articles. Efectivament Francesc Xavier Grau es basa en pocs rànquings (ARWU, THE, QS i l’espanyol SIR). Els que denomino rànquings idiotes, no estan ni citats. Aquests darrers són aquells rànquing que serveixen perquè totes les universitats es trobin citades en alguna cosa, que també permeten donar feina als que els fan, però que aporten ben poc.

Cert que hi ha alguns rànquings bons que no estan considerats, però crec que amb els tres primers, com considera l’autor, incideixen en la política universitària de molts països, i el darrer conté molta i bona informació sense ponderació.

Que cadascú agafi la informació com vulgui i li sigui útil. Els rànquings estan aquí, són una eina valuosa i, com ens diu Francesc Xavier Grau, de gran utilitat.

Una cosa que queda clara al llarg de l’article, encara que no citat explícitament, és el paper de la universitat catalana, destaca.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació