Enric I. Canela

Ahir escrivia Presentat l’Informe Cotec 2016 i mostrava l’escrit del seu director general, Jorge Barrero. Avui faré un comentari arran de les paraules del rei: Si ho aconseguim en esport, podem aconseguir-ho també en innovació.

Està molt bé com a eslògan, però no és així. Tot el que va dir, o millor he llegit que va dir Felip VI em sembla encertat, però l’eslògan no. La innovació no es fomenta enlloc. Ni les escoles ni l’educació fomenten la innovació o la creativitat. Tímidament fomenten l’esport, però els èxits esportius segueixen estan lluny de la política oficial.

Diu que Cotec va ser creada el 1990 per un grup d’empresaris arran d’un suggeriment del rei Joan Carles, després d’una visita en 1987 als Estats Units en la qual va poder comprovar els efectes positius de la relació entre innovació i creixement econòmic.

Cotec va ser un encert, la llàstima és que molts empresaris anaven a saludar el rei, però poc més. Cotec va fer una gran feina de diagnòstic i sensibilització, malauradament ningú feia cas del que deien. Si haguessin fet cas…

L’Estat necessita un govern o diferents governs que es creguin la política científica i que cregui en l’economia del coneixement durant un decenni. Esperem que el proper govern espanyol faci cas de Cotec.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació