Enric I. Canela

Els representants dels estudiants de les universitats catalanes no veuen clar com es reparteixen les beques que dóna la Generalitat.

D’entrada diuen que rebutgen el model de les beques Equitat. Creiem que l’Educació Superior ha de ser gratuïta, tal i com succeeix a Alemanya, Dinamarca o Grècia, i garantir l’accés a l’educació superior a tota la població indiferentment de la seva classe social a través d’un pla integral de beques, atorgades en funció dels ingressos de la unitat familiar, la distància entre el domicili durant el curs acadèmic amb la universitat i el cost que ha d’assumir l’estudiant en cas que hagi de viure fora.

A partir d’aquí, i amb un exercici de pragmatisme demanen que la beca Equitat arribi a més estudiants, que es repensin els trams i que la beca Equitat als ensenyaments de Màster.

Val a dir que estic força d’acord amb el contingut de la declaració del Consell de l’Estudiantat. Tot i que el Govern té un model propi de preus públics i beques, considero que en conjunt és socialment injust.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació