Estudiants despistats


Enric I. Canela

Una notícia que diu que el 79% dels estudiants de batxillerat no saben la carrera què volen estudiar. Procedeix d’un enquesta del Saló de Orientació Universitària UNITOUR 2015-2016. No toca Catalunya, però no crec que les diferències siguin significatives.

El fet és que no saben per què han fet batxillerat. Estudiar és una rutina i quan arriba el moment de decidir no saben què triar si bé tenen preferències. No es veu que tinguin molt interès en Ciències experimentals, Matemàtiques i Enginyeries. Molt per Dret, Econòmiques i Ciències de la Salut. Un gran biaix que no és bo.

Els dubtes són raonables, sobretot si tenim present que s’estan fent graus en pastilla. En alguns casos són un procés de màrqueting. Què em compararan? La durada del valor del que es ven no compta. Són formacions que es depreciaran.

2 respostes a “Estudiants despistats”

  1. a 31 maig 2016 a les 11:20 Claudi Mans

    Porto vint anys fent orientació universitària a 1r i 2n de batxillerat, i no estic d’acord amb aquest 79%, al menys a partir del gener de l’any en què han de decidir-se.
    Estic d’acord en que estudiar és una rutina, cap a la universitat “fa baixada” i s’hi troben.
    També estic d’acord en que s’estan fent graus “en pastilla”. No són -no som- capaços de distingir entre graus de noms similars (molts biosanitaris, diverses enginyeries) que les universitats han introduit per mirar de diferenciar-se i captar els millors expedients.

  2. a 01 juny 2016 a les 6:20 Enric I. Canela

    Claudi, Com sempre, d’acord. Massa noms per despistar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació