Estudiar a Catalunya


Enric I. Canela

Llegia que Catalunya consolida la seva posició capdavantera en l’atracció d’estudiants internacionals dels programes Study Abroad, especialment procedents dels Estats Units. Concretament, i segons l’últim balanç corresponent al curs 2014-2015, més de 3.000 estudiants de diferents nacionalitats van fer una estada a Catalunya en el marc d’aquests programes de mobilitat, dels quals el 84% eren estatunidencs. Les següents nacionalitats més nombroses són l’alemanya, les sud-americanes (Uruguai i Brasil) i les asiàtiques (Xina i Taiwan).

L’evolució de les matriculacions d’estudiants estrangers situen el nivell d’internacionalització de Catalunya al nivell de de països com Dinamarca o Països Baixos.

En l’edició d’enguany de la fira NAFSA, que se celebra a Denver (Estats Units), la delegació catalana organitza una presentació del sistema universitari que tindrà lloc aquest dimecres 1 de juny al Helen Bonfils Theatre Complex Denver Center for the Performing Arts.

Durant tots els dies del saló, l’estand Study in Catalonia. Welcome to the Universities of Catalonia posarà a disposició dels visitants diferents publicacions i documentació en anglès de les universitats catalanes, així com informació sobre com estudiar a Catalunya (Study in Catalonia, Passport to Catalonia), el programa de màsters (Master’s Programm) i les Guies de conversa universitària, entre d’altres. Paral·lelament, el Govern català ofereix la web www.studyincatalonia.com per facilitar informació als estudiants estrangers. El portal recull els principals programes de postgrau d’excel·lència de les universitats catalanes.

Podeu completar la notícia.

M’agradaria incloure “fer recerca a Catalunya”.

Crec, amb tot, que aquestes dades són errònies. És atreure estudiants que una persona de nacionalitat francesa o marroquina que viu a Barcelona fa deu anys es matriculi a la universitat catalana? Jo crec que no. He insistit que el tractament de dades s’ha de fer millor, sense èxit.

Jo per saber l’atracció de doctorands miro a veure en quina universitat han cursat la seva llicenciatura o grau. És l’indicador. Menor que el que apareix a la taula, segur. Amb tot, magnífics resultats.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació