Enric I. Canela

El Govern va aprovar dimarts el Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS) 2016-2020, un nou instrument de planificació i coordinació que defineix les línies generals de la recerca i innovació en salut del Departament de Salut per als propers anys. Aquesta nova planificació s’ha redactat prenent com antecedent l’anterior Pla estratègic, en coherència amb les prioritats del Pla de Salut de Catalunya i en col·laboració amb el Departament d’Empresa i Ocupació, amb l’objectiu d’enfortir el lideratge del sistema de salut de Catalunya en el conjunt del sector.

Aquesta convocatòria específica d’ajuts de la recerca requereix més de 31,5 milions d’euros durant els propers tres anys, una xifra subjecta a l’aprovació dels pressupostos, però com que no hi ha pressupost gràcies a les CUP i els seus socis espanyols, els diners aniran a disminuir el dèficit com vol Cristóbal Montoro.

El Pla hauria permès incorporar més de cent científics als grups de recerca dels centres sanitaris i facilitarà que els professionals sanitaris dels hospitals i centres d’atenció primària poguessin dedicar més temps a la recerca, així com posar en marxa projectes de recerca orientats a necessitats de salut dels ciutadans i implantar accions ambicioses de recerca dirigides a abordar grans problemes de salut de la població. 

Podeu veure al l’enllaç el que hagués estat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació