Enric I. Canela

Ahir va haver a la Universitat de Barcelona l’acte d’investidura doctor honoris causa a Eugene Garfield, una figura clau en el camp de la informació i la documentació científica, i a Paul Preston, considerat un dels hispanistes més prestigiosos i influents del món, en un acte institucional presidit pel rector, Dídac Ramírez, que ha tingut lloc avui dimarts, 14 de juny, al Paranimf de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. El nomenament de Garfield ha estat avalat pel professor de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació Cristóbal Urbano, i el de Preston, pel catedràtic Joan Villarroya, de la Facultat de Geografia i Història.

Si voleu saber coses, especialment de Paul Preston, que va estar genial, home d’un extraordinari humor i ironia, podeu llegir la notícia i la premsa. És un home conegut i reconegut, que estima Catalunya com nosaltres a ell. Entre altres coses és un dels signants de la Declaració Internacional de Suport a la Comissió de la Dignitat.

Tanmateix, jo vaig tenir el goig especial de recordar moltes vivències a través del vídeo d’Eugene Garfield. Gràcies a ell fèiem més fàcil la recerca molts dels joves investigadors d’aleshores a la Facultat de Química. Nostàlgia d’aquell moment i, ara amb perspectiva, agraïment al genial químic.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació