Enric I. Canela

Ahir es va publicar la primera edició del rànquing Reuters Top 100: Europe’s Most Innovative Universities. La Universitat de Barcelona està entre les cent primeres d’Europa en innovació i és la primera de l’Estat en aquesta categoria.

Com explica la notícia de la Universitat de Barcelona, aquesta ocupa el lloc número 65 a escala europea, seguida per la Universitat Politècnica de Catalunya (posició 85) i la Universitat Autònoma de Barcelona (posició 86). La Politècnica de València, la Universitat de Santiago de Compostel·la, la Universitat de València, la Universitat de Sevilla, la Universitat Politècnica de Madrid, la Universitat Complutense i la de Granada també apareixen en la classificació. El rànquing l’encapçalen la Universitat Catòlica de Leuven (Bèlgica), l’Imperial College de Londres i la Universitat de Cambridge.

El rànquing Reuters Top 100 s’ha elaborat a partir de les dades de la divisió de ciència de Thomson Reuters, que té un llistat de les 600 organitzacions que publiquen la major part de la recerca acadèmica. Cada candidat ha estat avaluat tenint en compte deu indicadors, entre els quals destaquen les publicacions (recerca bàsica) i les patents (definides com la capacitat d’una institució de transferir la recerca i comercialitzar-la). L’últim pas a l’hora d’elaborar el rànquing va ser filtrar per universitats i classificar-les en funció dels resultats.

Podeu completar el que diu la Universitat de Barcelona.

Jo he tingut una sorpresa. Haig de mirar el rànquing amb cura. No tant perquè la Universitat de Barcelona sigui la primera de l’Estat, sinó perquè es troba en el lloc 65 d’Europa. No veig clar que la Universitat de Leuven estigui per sobre de la Universitat de Cambridge.

Alegria pel resultat tot i qüestionar el rànquing.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació