Enric I. Canela

Fa una setmana va tenir lloc una trobada del Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (Ceucat) i diversos rectors catalans i sindicats.

La proposta de la trobada va ser una reducció progressiva dels preus d’accés a la universitat fins que siguin gratuïts en el termini màxim de deu anys.

Volen que any rere any es vagi disminuint el preu de la universitat i que en deu anys sigui gratuït. Creuen que es pot fer i que s’ha de fer i ha assenyalat que per a la reducció del 30% per al pròxim curs no fa falta l’aprovació d’uns pressupostos.

Els que em coneixeu sabeu que en sóc partidari. La reducció és una qüestió moral. Dit això, per reduir els preus cal augmentar la transferència a les universitats i em penso que això si requeriria una aprovació de nous pressupostos.

Insistiré en què cal una reflexió sobre el model d’universitat que volem. Cal una completa transparència sobre costos. No pot ser que estiguem arrossegats per una política que deriva d’una opinió i una necessitat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació