Enric I. Canela

Avui ha tornat a sortir un article meu a L’Econòmic. Es tracta de la reflexió Europa sense el Regne Unit?. La meva hipòtesi és que el Regne Unit no sortirà de la Unió Europea.

Un cop tots els actors hagin marcat el territori. La Unió Europea hagi fet veure al Regne Unit el desastre comú, pitjor per a ells. Un cop els britànics, tret de quatre ximples, hagin vist que en el context que estan perdran més que guanyaran faran marxa enrere.

Escric allà:

Quan a Catalunya es parlava de tots els mals que assolarien el territori amb la independència, es deia que no seríem ciutadans europeus i que això ens ensorraria. Jo era dels que reia. No perquè cregués que era indiferent la sortida de la Unió Europea, reia perquè Europa no permetria la nostra sortida. Europa no pot ni vol reduir el seu espai, farà per manera que això no passi. Prèviament, però, ha de fer comèdia política.

Jo no em puc imaginar tot l’espai universitari de la UE sense les universitats de Cambridge, Oxford, College of London o l’Imperial College, que juntament amb l’Institut de Tecnologia de Zuric conformen les primeres universitats europees en el prestigiós rànquing de Xangai.

A mi em sembla que és hora que els polítics “facin un pas al costat” com es diu ara, i deixin pas a la intel·ligència.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació