Enric I. Canela

Avui hem tornat a veure el CWUR World University Rankings 2016. La Universitat de Barcelona es troba en el lloc 122. La segona universitat de l’Estat espanyol classificada és la Universitat Autònoma de Barcelona (222), seguida per la Universitat Complutense de Madrid (224). La Universitat de Barcelona perd sis posicions respecte l’any passat. Millora en publicacions i en impacte. Aquesta disminució, per centèsimes, es deu a la millora d’universitats americanes i japoneses.

Com és habitual, les universitats de Harvard, Stanford i el MIT ocupen els 3 primers llocs. Les primeres universitats europees són, per variar, Cambridge, Oxford, l’Institut de Tecnologia de Zuric, la University College de Londres i l’Imperial College de Londres.

Ateses les circumstàncies un bon resultats per a la Universitat de Barcelona. Cal tenir present que els principals factors són els premis que han rebut els seus exalumnes, els alts directius que són exalumnes i professorat amb premis. Tot això és el 75%. Només la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat de Navarra tenen millor situació en aquests aspectes.

Una resposta a “Bons resultats catalans al CWUR World University Rankings 2016”

  1. […] He vist a través del twitter que avi el diari El Mundo publicava un article amb uns comentaris meus. Em van trucar arran de l’aparició del CWUR 2016 – World University Rankings. Jo ja havia escrit Bons resultats catalans al CWUR World University Rankings 2016. […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació