Enric I. Canela

La Universitat Autònoma de Barcelona té una doble titulació de Física + Matemàtiques que té una nota de tall de 13,238 i la Universitat de Barcelona té el mateix grau amb una nota de tall de 12,898. S’ofereixen 20 places a cada universitat.

Hi ha uns quants ensenyaments que ofereixen molt poques places i per poc interessants que siguin tenen notes de tall molt altes. Si fem una titulació amb una oferta de cinc places tindrem una nota de tall altíssima. La anota de tall ens orienta i evita que es demanin coses inassolibles.

De la lectura de les notes de tall i de la demanda podem treure algunes conclusions. De les carreres amb gran oferta, com sempre, trobem al capdamunt Medicina de la Universitat de Barcelona.

Massa discretes algunes notes de les grans enginyeries i dels humanitats i filologies.

Podeu mirar els resultats i treure conclusions. Si combinem aquestes dades amb els costos conclourem que és una estafa al contribuent mantenir segons quins estudis, mentre que és un error no invertir en promoure altres.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació