- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

La cuina té molta ciència

Enric I. Canela

Fa quatre mesos escrivia La cuina del futur de la mà d’un gran expert [2]. Era un escrit arran que havia llegit que Pere Castells [3], coordinador de la Unitats d’Estudis i Recerca en Ciència i Cuina del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona, acaba de publicar el llibre ‘La cuina del futur’ [4].

Ara torno referir-me al prolífic Pere Castells. Li fan una entrevista sobre aquest llibre [5]. Es fa curt. Us deixo la darrera pregunta resposta.

Cuina i ciència és un oxímoron?

Els de Harvard ens vénen a buscar aquí perquè fem el curs de ciència i cuina allà. Ferran Adrià, Joan Roca, Carme Ruscalleda, Santi Santamaria… han creat un microclima a Catalunya únic al món. Ara hem d’academitzar-ho. Arribarà un moment que hi haurà doctors en gastronomia. Em preocupa molt la quantitat d’innovacions que s’han produït en un restaurant i que s’han quedat allà
.