Enric I. Canela

L’altre dia escrivia Dimarts la V Trobada de Divulgadors Científics de la UB, un anunci del que venia. Ja ha passat, i amb èxit. Vaig ser a l’acte d’inauguració i vaig dir algunes paraules, de benvinguda i ànim. Amb pocs recursos s’ha fet molta feina i això és bo. Hi ha un gran nombre d’activitats fetes per aquestes magnífiques persones que formen la nostra unitat de cultura científica, la UCC+i de la Universitat de Barcelona.

La Universitat de Barcelona en la seva notícia conclou: La Trobada de Divulgadors Científics conclou que la Universitat ha de seguir apostant fort per la divulgació. No podia ser altrament.

Recullo de la crònica un aspecte que vaig destacar en la meva presentació / salutació: els professors de la Facultat de Física Xavier Luri i M. Carme Llasat van explicar què és el Pla director de divulgació de la Universitat de Barcelona, engegat el 2013 coincidint amb la constitució de la Comissió de Divulgadors de la UB. Van mostrar quines fites s’han assolit durant aquest temps i van destacar quins són els objectius principals fixats a curt termini per impulsar la divulgació des de la Universitat de Barcelona. Van remarcar que la comissió ha fet arribar una carta a tots els candidats al Rectorat en què els demanen que incloguin el compromís d’apostar per la divulgació als seus programes electorals i que dotin la UCC+i dels recursos necessaris.

Espero que tothom respongui com es mereixen els nostres divulgadors.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació