Enric I. Canela

Fa uns dies, concretament el 22 de juliol, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va fer públic que els guanyadors del XXVIII Premi Internacional Catalunya eren els investigadors Josep Baselga, Manel Esteller i Joan Massagué.

Els mèrits són: la seva revolucionària tasca, especialment en la recerca oncològica, amb la qual han contribuït significativament a l’avenç de la biomedicina mundial”.

Els tres guardonats rebran la distinció en un acte solemne, presidit pel cap del Govern, que tindrà lloc el pròxim 25 d’octubre a les 19 hores, al Palau de la Generalitat.

El Premi Internacional Catalunya, creat per la Generalitat el 1989, es concedeix anualment a aquelles persones que han contribuït decisivament amb el seu treball creador a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món. En la convocatòria d’enguany han concorregut un total de 138 candidatures provinents de 57 països, presentades per 246 institucions i pels mateixos membres del jurat.

Per raons de feina no ho havia ressenyat. No podia deixar de dir que des del món de la recerca catalana ens hem de felicitar per aquests guardons que poden de manifest la categoria dels nostres investigadors.

Certament la ciència no té fronteres i es fa millor allà on es donen les condicions per fer-la. Dels tres, Esteller l’està fent de fa uns anys a casa nostra, i a la Universitat de Barcelona.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació