Enric I. Canela

Fa us dies va sortir el THE WUR, el conegut rànquing del Times. Un rànquing que ja havia estat denunciat per dolent (veure Novetats en el World University Rankings de Times Higher Education (THE)).

És un rànquing desprestigiat i ara encara ho estarà més. Ahir Isidro F. Aguillo,Editor Rankings Web del Cybermetrics Lab – Scimago Group ens remetia la següent nota:

The aim of the Leiden Manifesto for Research Metrics (http://www.leidenmanifesto.org/) was to improve the use of bibliometrics for evaluation purposes. It has been commented in several of our conferences and cited extensively outside our community. A “good” example of the bad practices denounced by the Manifesto is probably the THE ranking last edition. Please, read carefully this interesting blog entry:

http://rankingwatch.blogspot.com.es/2016/09/the-world-university-rankings-arguably.html
(article Richard Holmes)

Curiously several of the institutions to which the Manifesto authors are affiliated (an many more from the rest of our community) place in prominent webpages, brochures and even merchandising their ranks according to the THE flawed metrics exercise, ignoring the clever advices expressed in the Manifesto.

Res a dir més enllà de criticar aquest infecte producte i no donar-li més credibilitat. L’han perdut tota.

El que sap greu els comportament del Govern respecte a la Universitat de Barcelona. Tot just després de sortir aquest rànquing, el dia 22 de setembre, el departament de premsa d’Universitats i Recerca del Govern escrivia: Les universitats catalanes es consoliden en els rànquings internacionals dels millors centres d’estudis superiors. Podríem estar contents pensarà algú. No gens dic jo. La Universitat de Barcelona té raons per estar molt molesta. Fins i tot han involucrat al president Puigdemont amb un tuït de les 21:43 del dia 21 de setembre. Res a dir si no fos perquè, quan tocava, la Universitat de Barcelona va ser oblidada i després no recordada.

El 5 de setembre és va publicar el el QS World University Rankings® 2016/17 (veure Bon resultat de la Universitat de Barcelona al QS World University Rankings 2016-2017)

El 15 d’agost es publicava el ARWU 2016, el rànquing de Xangai (veure La Universitat de Barcelona continua líder de l’Estat en el rànquing de Xangai)

En els dos casos la Universitat de Barcelona és líder de l’Estat. Ni un comentari, ni tan sols a l’article de premsa del dia 22 de setembre. No dir res a mig agost és explicable, al setembre ja no.

Aquest no és un fet aïllat, és sistemàtic. Em permeto dir que molts n’estem farts. El Govern és de tots i són massa les vegades que som “oblidats”. No havia dit res fins ara per problemes físics ja comentats en unes altres entrades. He aprofitat ara pels articles no interessats de Richard Holmes i Isidre Agulló.

Sóc políticament incorrecte, però ningú no em podrà desmentir.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació