Enric I. Canela

Fa poc em posicionava sobre l’error que representa prorrogar el Pla Serra-Húnter fins a l’any 2030 (veure La pròrroga del Pla Serra Húnter). Un programa valuós i contestat. En un moment de crisi el Govern ha forçat les universitats a seguir un programa que no s’adaptava bé a les necessitats, sense consulta i prou negociació. En part un atemptat a l’autonomia universitària. No estic en contra del Pla, si de com s’està aplicant sense alternativa.

Bé, Comissions Obreres té una pàgina demanant signatures per aturar el Pla. Aquest apunt no el faig per demanar cap signatura, cadascú haurà rebut el correu i decidirà, el faig per mostrar que, segons informa Comissions Obreres, els cinc precandidats a rector de la Universitat de Barcelona, David Vallespín, Joan Elies, Joan Guardia, Marius Rubiralta i Norbert Bilbeny, s’hi ha adherit.

No deixa de ser significatiu.

2 respostes a “Els precandidats a rector de la Universitat de Barcelona contra el Pla Serra-Húnter”

 1. a 11 oct. 2016 a les 12:45 Laia

  Atenció en voler aturar la pròrroga del Pla Serra Húnter, pq les universitats es poden quedar sense 10 milions d’euros anyuals que és el que ingressen per estar adherits al Pla.

  El Pla és voluntari i com qualsevol pla de foment, es donen diners si t’hi adhereixes, però no és obligatori.

  A més, cal recordar que el Pla no és el culpable ni de les retallades ni de la prohibició de contractar professorat que imposaven les lleis pressupotàries.

  Justament aquest Pla va permetre que hi haguessin contractacions indefinides a les universitats en un moment en que cap altre àmbit n’hi havien. La Generalitat no treia ni per sanitat, ni per ensenyament, ni mossos ni bombers. Només les universitats, gràcies a l’excepcionalitat del Pla van poder treure places.

  Això no vol dir que des d’ara totes les places hagin de sortir pel Pla, només que durant uns anys, per les baixes taxes de reposició només ha estat possible això.

  Crec que s’embolica el què significa el Pla (més concurrència als processos selectius, membres dels comités de selecció externs, concursos oberts en que ha de guanyar el millor (sigui de dins o de fora)) amb la política de retallades d’efectius i de prohibició de contractar que hi ha hagut aquests anys…

 2. a 12 oct. 2016 a les 10:47 Enric I. Canela

  Tens raó Laia, és barregen coses, però la política del Govern ha obligat a limitar els cont6ractes al Serra Húnter que no està pensat per la reposició de totes les baixes. També, des del primer dia, s’està en contra d’alguns aspectes dels mecanismes de selecció. Un bon programa prostituït.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació