- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

La Universitat de Barcelona la 86è del món en el BGU Rankings corresponent a l’any 2016

Enric I. Canela

Avui s’ha publicat el Best Global Universities Rankings corresponent a l’any 2016 [2]. La Universitat de Barcelona torna ser la primera de l’Estat espanyol [3], la 24 d’Europa i la 86 del món. Una millora de quatre llocs en el rànquing mundial. Com és bastant habitual, darrere de la Universitat de Barcelona, estan la Universitat Autònoma de Barcelona (167 del món) i la Universitat Pompeu Fabra (187 del món) com a 2a i 3a de l’Estat espanyol

El primer lloc del món l’ocupa la Universitat de Harvard. La segueixen l’Institut Tecnològic de Massachussets, la Universitat d’Stanford, la Universitat de Califòrnia (Berkeley) i l’Institut de Tecnologia de Califòrnia. Les primeres d’Europa [4] són les Universitats d’Oxford i Cambridge que ocupen els llocs 6è i 7è.

Podeu veure el conjunt dels indicadors i posicionament per matèries de la Universitat de Barcelona [5]. Obté bons resultats en Medicina Clínica i en Neurociència i Comportament (lloc 34 mundial), Farmacologia i Toxicologia (40), Ciències Agrícoles (lloc 41) i Biologia Molecular i Genètica (lloc 50).

Els resultats relatius a publicacions, cités i revistes d’alta qualitat són molt bons (entre els 50 millors del món), però altres coses no. Caldrà millorar-les perquè el més complicat és publicar bé en època de pocs diners.