- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Torna el Concurs Comas i Solà per a investigadors en formació

Enric I. Canela

Avui s’ha fet pública la convocatòria del III Concurs Comas i Solà [2]. Demà 20 de gener s’obre el període de presentació de propostes de curtmetratges. Els doctorands poden presentar les seves propostes al concurs fins al 22 de maig i els guanyadors es faran públics a través del web del projecte [3] durant la primera setmana de juny del 2017.

El concurs està organitzat conjuntament per l’Escola de Doctorat [4]i la Unitat de Cultura Científica i Innovació [5] (UCC+i), amb el suport de l’Institut de Ciències de l’Educació [6] (ICE) de la Universitat de Barcelona.

El concurs pretén que la recerca que fan els investigadors en formació pugui arribar de forma amable i entenedora i, sobretot, breu als ciutadans. Es tracta també de donar visibilitat i protagonisme als doctorands de la Universitat de Barcelona.

Els vídeos guanyadors en la primera edició [7] del certamen van ser Metabolisme tumoral [8], Textured in peace (TIP) [9] i Aliens species vs. genomics [10], d’Helga Simon, José Antonio Padilla i Maria Casso, respectivament. En el cas de la segona edició del concurs, les doctorandes Joanna Sierpowska, Elisabet Tintó i Silvana de Souza Pinheiro es van proclamar guanyadores amb els vídeos Brain mapping [11], ap2-hs, un gen important en el paràsit de la malària? [12] i Un microscopio virtual [13], respectivament.

Vaig tenir l’oportunitat de ser impulsor i membre del jurat de les dues edicions anteriors. També he ajudat a fer possible aquesta edició. Ho he fet amb autèntica il·lusió. Crec que necessitem que els nostres investigadors en formació tinguin més protagonisme social i sigui més valorada i divulgada la feina desinteressada que fan