Enric I. Canela

Una vegada més veiem que tenir l’Estat sotmès als criteris tercermundistes del Partit Popular és un autèntic desastre. A sobre de dedicar menys recursos a la recerca i desenvolupament tenen la barra de mentir descaradament. L’Estat destinava l’any 2009 un 1,35% del PIB a R+D. Al 2015, darrera dada consolidada, 1,22% del PIB. En el mateix període UE-28 ha passat del 0,98% del PIB al 2,03% del PIB.

Presenten el pressupost per al 2017 i van i diuen: la inversió realitzada en els darrers anys en la política de recerca, desenvolupament i innovació (R + D + I) ha permès aproximar els recursos públics del sistema d’R + D + I a la mitjana comunitària.

La quantitat assignada en els pressupostos generals de l’Estat per a les polítiques de recerca, desenvolupament i innovació per al 2017 és de 6.029 milions d’euros, un increment del 4,1% respecte a l’any 2016 que van ser 5.793 milions d’euros, un 2,2% més que el 2015. El 2008 Van ser 10.600 milions d’euros.

La realitat és que el pressupost no financer (subvencions i ajudes de les que depenen la majoria dels projectes) per a recerca civil és de 2.446 milions d’euros, una disminució del 2,6% respecte a 2016; mentre que el pressupost financer (crèdits que no es demanen i per tant no computen al final) s’han incrementat un 9,2%, fins a arribar als 3.583 milions d’euros.

La COSCE fa una lectura d’urgència.

Un autèntic desastre sobre el que no cal incidir. No té remei. Demanar que Donald Trump jugui a futbol com Messi no té sentit.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació