Enric I. Canela

Llegia un article del diari El País amb un títol tan enganyós com ¿Por qué la crema de cacao noruega ya no contiene aceite de palma?

Comença dient que “Nugatti, l’unta pa fet de llet, cacau, avellanes i sucre en versió noruega, ha substituït l’oli de palma de la seva recepta pel de gira-sol. I aquesta marca no ha estat l’única que ha pres aquesta decisió en els últims anys al país escandinau”. Això va passar crec que fa quatre anys.

La novetat és que el parlament noruec va prohibir al juny importar biodièsel fet amb oli de palma. El que va fer és incorporar la Proposal for updated sustainability criteria for biofuels, bioliquids and biomass fuels de la Unió Europea, cosa que Espanya no ha fet. Com que a Espanya governa el Partit Popular és poc probable que el tema es tracti en un futur proper

Una de les coses que pretén la Unió Europea és preservar els boscos. Dubto molt que la política de biocombistibles afavoreixi gaire coses més que algunes butxaques.

El País té declarada la guerra a l’oli de palma. No sabem si creuen que prendre’n afavoreix l’independentisme català.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació