Enric I. Canela

He llegit “Revés a la Filosofia“. Diverses vegades m’he manifestat sobre la necessitat de treballar les matèries que ajuden a estructurar i desenvolupar la ment. Jo sóc químic, bioquímic, i el meu món d’estudi no són les “lletres” ni l’educació. Segurament per això la meva opinió serà “menor” en el conjunt de les opinions d’altres experts i savis en la matèria, el munt d’intel·lectuals que enriqueixen el nostre panorama. Ja se sap que els de “ciències” mai no som considerats intel·lectuals.

Diu el DIEC que intel·lectual significa “Persona dedicada a les coses intel·lectuals, al coneixement”, i “Persona que té una certa capacitat de pensar la realitat social i cultural i d’influir críticament en l’opinió mitjançant l’assaig o la presència en els mitjans de comunicació”. Com tothom pot entendre els de “ciències” normalment no som ni una cosa ni l’altre, només som “científics”.

Bé, després d’aquesta digressió que intentava justificar que el que diguem des de les ciències tindrà poc valor davant dels polítics, defensaré un cop més la presència troncal de Matemàtiques i Filosofia, afegeixo Llatí però segur que ja dient això ja seré pres per boig.

Molts “experts” van eliminar molt contingut d’aquestes matèries, segurament per degradar intel·lectualment la població. Lloable objectiu. Potser en moments de trasbals polític seria el moment de ser valents i treballar en defensa dels cervells dels nostres conciutadans més joves. També per aconseguir una societat èticament superior.

Em sorprèn que la universitat no exigeixi determinats coneixements i es limiti a fer el seguiment del que marca la política. També ens degradem nosaltres.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació