- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Carta al rector de la UB en la defensa de la llibertat i la democràcia

Enric I. Canela

El meu escrit, el mateix que altres membres de les universitats als seus rectors, en demanda d’un pronunciament públic en favor de la llibertat i la democràcia.

Benvolgut Rector,

Us adreço aquest escrit com a membre de la Universitat de Barcelona, per demanar-vos que feu sentir la veu de la nostra institució en la defensa de la llibertat i la democràcia.

La UB ha de ser fidel al seu lema LIBERTAS PERFUNDET OMNIA LUCE, i posar la defensa de la llibertat al mateix nivell que la defensa del coneixement, perquè una i altra van de la mà. En l’actual situació d’atac a la sobirania del poble expressada a les urnes, amb una il·legítima ingerència externa sobre la funció del Parlament de Catalunya mitjançant l’empresonament i l’exili, la UB ha de prendre posició en defensa de la legítima representació de la voluntat popular. Amb més raó si considerem que alguns d’aquests representants són membres de la nostra Universitat.

L’Espai Democràcia i Convivència, integrat per un centenar d’entitats i sindicats, convoca una gran manifestació a Barcelona el 15 d’abril en defensa de la llibertat, els drets civils i les institucions democràtiques.

Crec fermament que la UB s’ha de posicionar públicament en favor de la manifestació i els seus objectius. Confio que no sigui la meva veu l’única, entre PDI, PAS i alumnat, que us fa arribar aquest prec.

Salutacions cordials