Olis i greixos (II)


Enric I. Canela

El dia 7 de maig vaig publicar a MÉSECONOMIA un article que vam titular Els àcids grassos saturats innocents. És la segona part d’un text de divulgació d’un tema que, com deia fa uns dies a Olis i greixos (I), crec que està mal gestionat pels conjunt del sistema mundial de salut. El primer article va ser Olis i greixos en la nostra alimentació.

En aquest article faig un repàs de la ingesta dels greixos, comento la paradoxa de l’àcid palmític i la llet materna i de com, la majoria inconscientment, ens estan posant en risc amb modificacions dels aliments per eliminar alguna cosa tan natural com l’àcid palmític o amb consells equivocats sobre les bondats dels àcids grassos omega-6

Insisteixo en què el propòsit d’aquests articles no és altre que intentar apropar alguns conceptes al públic en general. No són texts científics per científics. Intenten ser rigorosos i són una mirada crítica des del “límit”.

També posar de manifest que algunes de les pràctiques nutricionals que s’aconsellen poden arribar a ser nocives.

Un cometari que faig dins del text: “De fet ja s’han publicat molts estudis demostrant que són l’augment de la ingesta d’àcids grassos omega-6 associada a un excés d’hidrats de carboni els culpables de la majoria de problemes cardiovasculars. Els àcids grassos saturats i el colesterol estan pràcticament declarats innocents pels científics, però la classe mèdica es resisteix a canviar els protocols apresos”.

Què en penseu?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació