Enric I. Canela

Pel seu interès vull reproduir el comunicat de la Secció Sindical CSI F UB. Tractant-se d’un secció sindical de funcionaris, fa, comés lògic, èmfasi en ells, però és completament generalitzable, a tot el PDI.

Benvolguts tots

El “cas màster” ha obert la veda contra les universitats i el seu personal. El seu professorat està sent víctima de falses i malintencionades acusacions com són entre d’altres la desincentivació de les tasques acadèmiques, la disminució de la productivitat dels laboratoris, no innovar o ser un escull a la internalització.

El que molts no saben és que la plantilla de professor funcionari de les universitats està sent minvada, desincentivada i que cada dia s’enfronta a traves burocràtiques i a una falta de finançament per a la seva recerca.

El que si saben encara que de vegades obliden, és que aquest professorat forma magnífics professionals, que són garantia de la llibertat de càtedra i que realitzen prop del 80% de la recerca espanyola, imprescindible per a la societat i l’economia del coneixement.

D’on pensen treure el finançament aquests capitosts que creen figures docents universitàries inestables i temporals i que busquen excuses en els rànquings i en la impossibilitat de contractar científics excepcionals si en moltes universitats no tenen ni per Capítol 1? Saben que seguim reduint any darrera any el finançament públic en educació? Incidiran en un sistema universitari car i desigual, o bé busquen el desenvolupament de les universitats privades en detriment de les públiques?

Per altra banda els que de manera ofensiva critiquen la necessària estabilitat del professorat funcionari i que propugnen models com el català, obliden dir que aquest ha incrementat la precarietat laboral de manera exponencial, omplint les Facultats i Escoles amb els anomenats “falsos associats” que tenen unes minses condicions laborals i retributives.

Per això des del CSI·F creiem que la Universitat, els seus docents i investigadors, i concretament els professors universitaris funcionaris són un actiu per a la millora de les condicions socials i econòmiques de la societat ja que són els porten a terme la tasca primordial de l’Educació Superior, la recerca i la transferència.

En definitiva, davant l’arbitrarietat, la precarietat i l’abús en les relacions laborals, des del CSI·F seguirem apostant per l’estabilitat i els principis constitucionals d’igualtat, mèrit i capacitat.

Salutacions cordials

Secció Sindical CSI·F UB

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació